Жидектерде біздің қантамырларымызға, жүрегімізге, терімізге және ішекгімізге қажет қоректік заттар бар. Олар сондай-ақ «жастық пен сұлулықтың» Е, С дәрумендеріне, фолий қышқылына, кремний мен калийге бай. Глюкоза мен фруктозаның жидектерде аз болуы үлкен артықшылық. Жидектерді тұтас, әрі кеткенде смузи түрінде жеу қажет, тек десерт түрінде ғана жеуге болмас, жидектердің пайдалылығы сізді артық қанттан құтқаруы екіталай. Мұздатылған маусымдық жидектер жаңа піскен жидектерден кем түспейтіні есіңізде болсын. Мысалы, біздің қарақаттың құрамында цитрус жемістеріне қарағанда С дәрумені бірнеше есе көп. Мүкжидек пен шырғанақ сияқты қышқыл жидектер иммунитетіңізді жақсартып қана қоймай, сонымен қатар майлы тіннің ыдырауын тездетеді.