Қазақстандық тамақ
жеткізу сервисі
Шоколад кексінің барлық әуесқойларына 15 қарашада қуануға болады. Өйткені осы күні олардың сүйікті тәттілерінің құрметіне мереке өткізіледі.
кекс кyні
CHOCO
|
Кекстің тарихы
Әйгілі кондитерлік өнім ұзақ тарихымен мақтануға дайын. Ол ежелгі Рим дәуірінен бастап тамыр алады. Ол кездерде адамдар жаңғақтарды, анарды, мейізді және басқа ингредиенттерді арпа езбесіне араластырғанды ұнатқан.
Ал өз атауына кекс орта ғасырларда ие болды. Ғалымдардың айтуынша, кекс 16 ғасырда десерт ретінде ерекше кең таралған. Сол кездері америкалық колониядан әкелінген құмшекер пайда болды.
Шоколад кексінің керемет рецептімен бөлісеміз!
Ингредиенттер:
- Қант - 60 г
- Какао - 1 ас қасық
- Шоколад - 100 г
- Сүт - 50 мл
- Бидай ұны - 120 г
- Қопсытқыш - 1 шай қасық
- Тауық жұмыртқасы - 1 дана
- Сары май - 70 г


Пісіру жөніндегі нұсқау:

  1. Пешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз.
  2. Кастрюльге май, қант, шоколад (30 грамм), какао мен сүтті салыңыз. Қоспаны қайнауына жеткізіңіз және оттан алып тастаңыз.
  3. Қоспа салқындаған кезде жұмыртқаны қосып, аздап көпіртіңіз.
  4. Ұн мен қопсытқышты қосыңыз, араластырыңыз.
  5. Қалған шоколадты тураңыз.
  6. Пішінді 2/3 қамырмен толтырыңыз, одан кейін оған шоколад кесекшелерін батырыңыз.
  7. 25 минут пісіріңіз.
© CHOCOFOOD 2022