- Қантты көкөніс, жидек немесе өте тәтті емес жеміс смузилерімен ауыстырыңыз;
- Тоқаштарды, құймақтарды және ақ ұннан жасалған басқа да тұтас дәнді ұнға, тұтас ұнтақталған қатты бидай ұнына, екінші сортты ұнға немесе тіпті басқа дәндерден (күріш, қарақұмық, - Тазартылған майды тазартылмаған маймен ауыстырыңыз, салаттар үшін өсімдік майларын қолданыңыз. Азық-түлікте тазартылған май неғұрлым аз болса, ағзадағы қабыну соғұрлым азаяды.
- Күнделікті тұтынудан транс майларын (маргариндер, спредтер, майдың мөлшері 82%-дан аз сары май) алып тастаңыз. Біздің денеміз оларды қалай сіңіру керектігін білмейді, алайда оларды денеде керемет түрде сақтайды, целлюлит түріндегі шөгінділерді қалыптастырады.